In een tijd met groeiende polarisatie, geopolitieke instabiliteit en een verminderd vertrouwen in instituties, zijn er mensen die echte verandering willen. Bottom-up lijkt een grote kanteling in het politieke landschap. Burgers lossen problemen op, zonder op besluitvorming te wachten. Dit kan het begin van een nieuwe machtsstructuur betekenen en zou zo onze politiek grondig kunnen veranderen.

Coöperaties, korte ketens, alternatieve huisvesting, dekolonisering of deelauto's. Overal in België tonen mensen dat het 'anders' kan. Steeds meer burgers en bewegingen nemen initiatief om aan de samenleving van morgen te bouwen.

Het project Changez! maakt reportages en organiseert debatten over bottom-up en lokale politiek. De reportagereeks Changez! onderzoekt de slaagkansen van die ambitieuze initiatieven en tendenzen. In Café Changez! nodigen we lokale politici en geëngageerde burgers uit, voor een sprankelend debat over de inhoud van onze korte reportages. Café Changez! wordt tussen midden september en midden oktober, net voor de gemeenteraadsverkiezingen, in een aantal centrumsteden georganiseerd. Waaronder Mechelen, waar ARSENAAL/LAZARUS deze Café Changez! ‘host’. Drie belangrijke thema’s worden die avond besproken: vluchtelingen, burgerschap en ongelijkheid.

---

CAFÉ CHANGEZ! BIJ ARSENAAL/LAZARUS 
do 20 september om 20u15 

In aanloop naar de lokale verkiezingen nodigt Hart Boven Hard i.s.m. ARSENAAL/LAZARUS lokale politici en geëngageerde burgers uit voor een sprankelend debat. 

Kristof Calvo (Groen/Mechelse stadslijst), Caroline Gennez (sp.a), Dirk Tuypens (PVDA), Hakim Boutkabout (Be.One), Freya Perdaens (N-VA) en Mireille Schepers (CD&V) gaan in debat over drie belangrijke thema’s: vluchtelingen, burgerschap en ongelijkheid. Greet Pluymers, Wannes Buelinckx en De Lage Drempel gaan mee in gesprek. Bert Gabriëls modereert. 

Gratis! Reserveren aangeraden: onthaal@arsenaallazarus.be.

www.changez.be

  • CAFÉ CHANGEZ! kan niet in het abonnement van ARSENAAL/LAZARUS worden opgenomen.
  • ---
  • Gratis. Reserveren aangeraden.

Links

Data en tickets

do 20.09.18 | 20:15 ARSENAAL/LAZARUS RESERVEREN