Met zijn nieuwe voorstelling 21.02.2021 wil Nico Boon een portret schetsen van de wereld gedurende één dag. Om dat te doen zal hij 132 kranten van over de hele wereld lezen. 132 kranten omdat er 132 nationaliteiten in Mechelen zijn. Uit de kranten, die hij met behulp van de inwoners van Mechelen zal verzamelen, put hij de verhalen die de basis vormen van de voorstelling 21.02.2021.  

Zo krijg je een caleidoscopisch overzicht van 21 februari 2021. Hoe ziet die dag er in Kiribati uit? Wat speelt er zich volgens Notre Voie in Ivoorkust af? Wat voor opmerkelijks meldt El Mundo de Medellín of de Vladivostok Times21.02.2021 zal een blik van 360° graden op de wereld bieden. Het zal een ode aan de veelvormigheid van gebeurtenissen zijn, tijdens één aardrotatie. 

Kunnen we wel vertrouwen op wat de kranten ons vertellen? Wie bepaalt de blik waarmee we naar de wereld kijken? Vallen verschillende visies samen te brengen? Of leven we allemaal in (te) zeer gescheiden werelden? 

Voor de selectie van de verhalen en voor deze theatervoorstelling werkt Nico samen met (theater)makers uit verschillende delen van de wereld zoals de Italiaan Edoardo Ripani, de Russische Oxana Sankova en de jonge Vlaamse Musia Mwankumi. Dit lappendeken van verhalen vol (onvermoede) echo’s, analogieën, parallellen en dwarsverbanden wordt een absurde en poëtische – bij voorbaat bijna onmogelijke – poging om één enkele dag op de wereld in woorden en beelden te vangen.

Na Komt op/Gaat af kiest theatermaker Nico Boon er opnieuw voor om zich te laten leiden door de rol van het toeval.  

---

21.02.2021, De wereld in één dag, één dag in de wereld gaat pas in februari 2022 in première maar de voorbereidingen starten al in 2021. Tijdens het kick-off weekend op zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 februari 2021 geven we een voorstelling van het project.

Dit wordt een redactionele marathon van 48 uur die integraal gestreamd zal worden. We volgen de zon die opkomt in Nieuw-Zeeland tot haar ondergang in het uiterste hoekje van Amerika. Vanop de redactievloer in ARSENAAL/LAZARUS brengen de makers je rechtstreeks en in kostuum hun selectie van het wereldnieuws.

Breaking news, horoscopen, mondiale trends voor fauna en flora, twittergedichten, beursberichten uitgelegd met duplo, een darkroom voor boemannen en soms ook totaal irrelevante feiten in kwatrijnen… Het nieuws zoals je het nooit eerder zag!

Je kan de updates van deze bijzondere nieuwsredactie het hele weekend lang volgen via de Facebook- en Instagrampagina.

Een ideale gelegenheid voor het publiek om al te proeven van wat de voorstelling uiteindelijk zal worden.

---

bij ARSENAAL/LAZARUS
za 20 feb vanaf 12u tot ma 22 feb tot 12u
gratis

Gezocht: 132 kranten (van 22 februari 2021) uit 132 landen 

  • tekst Nico Boon, op basis van krantenartikels in 132 kranten
  • ---
  • spel Nico Boon, Edoardo Ripani, Oxana Sankova en Musia Mwankumi
  • eindregie Aurelie Di Marino
  • dramaturgie Roos Euwe
  • ---
  • een productie van ARSENAAL/LAZARUS i.s.m. Voss
  • met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
  • coproductie Perpodium
  • met dank aan Literatuur Vlaanderen

Data en tickets