Met zijn nieuwe voorstelling 21.02.2021 wil Nico Boon een portret schetsen van de wereld gedurende één dag. Om dat te doen zal hij 138 kranten met het nieuws van die dag lezen, verspreid over de hele wereld. 138 kranten omdat er 138 nationaliteiten in Mechelen zijn. Uit de kranten, die hij met behulp van de inwoners van Mechelen zal verzamelen, put hij de verhalen die de basis vormen van de voorstelling 21.02.2021.  

Zo zal hij een caleidoscopisch overzicht krijgen van wat er op 21 februari 2021 allemaal in de wereld gebeurt. Hoe ziet die dag er in Kiribati uit? Wat speelt er zich volgens Notre Voie in Ivoorkust af? Wat voor opmerkelijks meldt El Mundo de Medellín of de Vladivostok Times? 21.02.2021 zal een blik van 360° graden op de wereld bieden. Het zal een ode aan de veelvormigheid van gebeurtenissen zijn, tijdens één aardrotatie. De verscheidenheid aan verhalen zal van die toevallig geselecteerde dag een unieke, onherhaalbare dag maken.

21.02.2021 gaat pas in februari 2022 in première maar de voorbereidingen startten al in februari 2020... Je kan de research, het hele traject en het creatieproces actief meevolgen. Op deze kick-off krijg je al een voorsmaakje, met Nico Boon maar ook met iedereen die in Mechelen met ons samenwerkt om de kranten te verzamelen. Idealiter hebben we op 21.02.2021 (de dag die we gaan beschrijven) dus al een mini-afspiegeling van de hele wereld in onze zaal. Er zullen ook al een paar interventies zijn, bv. een gedocumenteerd verslag van onze bezoeken aan de verschillende nationaliteiten, in film- of audio- of tekstvorm. Door al die bezoeken zullen we al flink wat verhalen te vertellen hebben.

Een feestelijke voorstelling van het project, een fijn moment om iedereen die hieraan meewerkt met elkaar in contact te brengen en een ideale gelegenheid voor het publiek om al te proeven van wat de voorstelling uiteindelijk zal worden.

---

ABO
Je kan deze kick-off van 21.02.2021 niet opnemen in je abonnement. 

TICKETS
Gratis toegang. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

  • foto Alexia Leysen

Data en tickets

zo 21.02.21 | 15:00
ARSENAAL/LAZARUS Mechelen
matinee / gratis