Vanaf dit seizoen steekt ARSENAAL/LAZARUS letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars. We gaan van start met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. We willen de Mechelaars de kans geven elkaar beter te leren kennen én we willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad.

The Life of Mechelen is een theatervoorstelling, een verhalenshow waarin de stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. Daartoe richten we een nieuw stadsgezelschap op: Wij zij(n)! Zeven afleveringen over evenveel fases in het leven, gespreid over vijf jaar. Voor iedereen die bereid is zijn/haar verhaal of ervaringen te delen met het publiek. De samenstelling van het stadsgezelschap streeft ernaar een waarheidsgetrouwe afspiegeling te zijn van de Mechelse werkelijkheid.

Met De Grond der Dingen nodigen we de stadsbewoners uit om in te grijpen in de realiteit. Wij doen een symbolische gift: elke Mechelaar krijgt van ons een ‘startkapitaal’ van 1 m² grond. Die vierkante meter kan je inzetten ter verbetering van je stad. Door zelf een voorstel te doen dat de gemeenschap ten goede komt, of door hem af te staan aan een initiatief waar je in gelooft. Iets dat je wil toevoegen aan de stad omdat je het mist, of iets dat je graag veranderd ziet omdat je gelooft dat het beter kan.

THE LIFE OF MECHELEN

The Life of Mechelen is een theatershow in zeven episodes waarin niet-professionele stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. Iedereen die iets wil en kan vertellen komt in principe in aanmerking om dat te komen doen, en om op die manier lid te worden van het gezelschap van Mechelaars dat we hiervoor oprichten. Dit stadsgezelschap wordt een bonte mengeling van mensen van alle rang en stand, als een getrouwe afspiegeling van de diverse sociale realiteit in onze stad. De leidraad die we volgen over de jaren heen is ‘een mensenleven’.

Per episode komt een volgende cruciale levensfase aan bod, te beginnen bij Het prille begin. Verhalen over conceptie, geboorte, de allervroegste kindertijd, uit het eigen leven of dat van een ander, vanuit het standpunt van de ouder of dat van het kind, twijfels over het ouderschap, vreugde en pijn over nieuw leven… Deze verhalen horen allemaal thuis in Het prille begin. ARSENAAL/LAZARUS nodigt je uit om jouw verhaal te komen vertellen en zodoende deel te worden van ons nieuwe stadsgezelschap.

Als initiatiefnemer van dit project openen wij symbolisch ons seizoen met The Life of Mechelen #1 Het prille begin. Maar omdat we vinden dat theater dient om te verbinden, willen we de fakkel daarna doorgeven aan onze Mechelse culturele en sociale partners. De tweede episode ‘Leren en spelen’ zal dan ook plaatsvinden in beeldsmederij DE MAAN. Wie weet staat het seizoen daarna The Life wel in een theater in jouw buurt!

Je woont in Mechelen, hebt een verhaal en wil graag meewerken aan The Life of Mechelen? Stel je dan kandidaat via onthaal@arsenaallazarus.be. Wij nemen snel contact op!


Data en tickets

za 23.09.17 | 15:00 ARSENAAL/LAZARUS Tickets Seizoensopening
zo 24.09.17 | 15:00 ARSENAAL/LAZARUS Tickets Seizoensopening